Sommeraktiviteter

Sommeraktiviteter

På Hallbjønnsekken har vi ikke så mange organiserte aktiviteter. Her er det naturen som er lekegrinden, og mektige fjellparti møter deg rett utenfor døren. I nærområdet har vi ikke mindre enn 10 fjelltopper som alle er over 1000 moh, og som inviterer til mange flotte toppturer. De fleste er tilgjengelige for dagsturer, litt avhengig av form og erfaring hos turgåeren. Frisk luft og god utsikt er garantert.

Previous
Next

Når sommeren gir opp, og høsten tar over, kan fjellturene nytes i vakre høstfarger, og kombineres med jakten på molter, blåbær og tyttebær. Er man heldig kan man få se rype, ørn, eller villrein. 

Previous
Next

Fjelltopper

Draumenuten - 1233 moh
Draumenuten inviterer til å drømme seg bort, både når man ser på fjellene, og når man er der og nyter utsikten. Det er også et sted oppe i fjellsiden som heter Draumesengi. Historien forteller at dersom man sovner her på Jonsok natten (St. Hans) vil man drømme om den som skal bli ens kjære
Kjøpvassnuten - 1023 moh
På vinterstid er denne toppen lett tilgjengelig som en liten avstikker fra toppen av Fagerdalsrunden, eller Steastøylrunden, og du belønnes med 360 graders utsikt
Øysteinsfjell - 1179 moh
Berhomfjell – 1223 moh
Første stavelsen i navnet (ber) betyr bjørn eller binne, og bunner i at Tokke fra gammelt av var kjent som et bjørneområde. I dag kan man helt trygt ta turen, det er bare navnet som er igjen
Spafjell – 1467 moh
Merket turløype går fra senterbygget og opp slalåmbakken, og vestover til toppen av Berhomfjell. Turen gir en fantastisk utsikt over Hallbjønnsekken og naturen rundt, blant annet ned i Vegardalen som ligger mellom Berhomfjell og Spafjell. Dette er en topptur som kan gjennomføres i løpet av noen få timers opphold på Hallbjønn Høyfjellssenter. Her ser du utsiktet mot Spafjell.
Spafjell – 1467 moh
Garpekvævnuten - 1018 moh
Garpekvævnuten - 1018 moh
Utsikt fra Garpekvævnuten
Fjukoppnuten - 1235 moh
Dette fjellet ligger på sydsiden av Kuskard, og har fått navn etter et lite skar i overgangen mellom fjellsiden og selve Kuskardet. Her heter det Fjukopp, etter snøen som fyker opp gjennom skaret når østavinden leker seg i fjellsiden om vinteren.
Previous
Next

Aktiviteter i nærområdet

Hallbjønnsekken ligger sentralt plassert «midt i» sør-norge, langs den østre delen av Suleskardveien, og er et godt utgangspunkt for opplevelser både i Telemark, Agder og Rogaland.

Visit Dalen har oversikt over mange av disse attraksjonen, bl.a.:

Suleskardveien

HUBriding – Straand Hotel Vrådal

Rull til toppen