Vår historie

Hallbjønnsekken

Hallbjønn Høyfjellssenter ligger på Skafsåheia, i et tradisjonelt svært snøsikkert område, og er primært en vinterdestinasjon. Senterbygget ble bygget i 1983/84, og etter noen år ble også slalåmbakken åpnet.

På senteret finner du en fjellstue med restaurant og bar, og vi har hytter og leiligheter for utleie. Ved slalåmbakken har vi en koselig og tradisjonell varmestue hvor du kan få kjøpt litt mat og drikke i bakkens åpningstider.

Previous
Next

Stridsmoen

Hallbjønnsekken ligger i Tokke kommune, helt vest i Telemark, men hvis Setesdølene hadde lykkes med et bedrageri i tidligere tider, hadde vi i dag tilhørt Agder!

Helt øst i løypenettet på Hallbjønnsekken, rett øst for Glosli-løypa, ligger Stridsmoen. I et særprint fra årboka til Skien-Telemark Turistforening i 1946-47 fortelles bl.a. følgende historie (s. 14) om dette stedet: 

Det bar soleis til at austmenn (Teledøler) og vestemenn (Setesdøler) hadde gjort avtale om å få avgjort grensa mellom heradi. Dei skulle starte om morgonen på same tid, og gange frå kvar sin kant, og der dei då møttest, skulle grensa væra. Men så hadde vestmennene reist om kvelden og rokke fram til denne staden. Det vart då eit basketak som enda med at fleire vart liggjande. Austmenne vart for sterke og jaga vestmennene attende til Skjulsbekk, der heradsgrensa og fylkesgrensa no er, mellom Telemark og Aust-Agder. På Stridsmoen er merkjesteinane på gravene over dei falne enno synlege og ligg tett ved turistvegen, om lag rett ned for hytta…

Rull til toppen